اختلالات قابل درمان


به اعتقاد من که براساس تجربیات درمانی ام حاصل شده است، ریشه بسیاری از مشکلات روانی را می توان براساس عوامل زیر و به ترتیب اثر گذاری و ارزشمندی نام برد. البته این عوامل بر یکدیگر تاثیر متقابل دارند و با توجه به شخصیت افراد، آثار بعضی از آنها نسبت به بعضی دیگر بیشتر می باشد. این عوامل عبارتند از:
1- عدم اعتماد به نفس و ترس از ابراز وجود
2- وقایع تلخ زندگی
3- طرز نگرش و عقاید
4- ژنتیک
5- انتقال دهند های شیمیایی و هرمونی
عدم اعتماد به نفس و ترس از ابراز وجود:
بسیاری از مردم به راحتی قادر به ابراز وجود و احقاق حق خود در ارتباط با دیگران نیستند . ریشه این مشکل بیشتر به تربیت دوران کودکی و یا تجربیات تلخی که در روابط با دیگران حاصل می شود برمی گردد . چنین افرادی را می توان دارای عدم اعتماد به نفس و یا خجالتی بودن و یا کسانی در روابط اجتماعی دچار ترس و اضطراب هستند دانست .ارتباط این ویژیگی شخصیتی و اختلالات روانی در این است که چون این افراد قادر به ابراز احساسات و هیجانات خود به طرز منطقی و معقول نیستند این هیجانات و احساسات را سرکوب نموده و در نتیجه دچار اختلالات روانی گوناگون که در ذیل مشاهده می نمایید می شوند. به اعتقاد و طبق تجربیات بالینی من عامل عدم اعتماد به نفس و خجالتی بودن بزرگترین عامل اختلالات روانی در حال حاضر می باشد.
عامل اعتماد به نفس یکی از بزرگترین عوامل پیشرفت انسان در زندگی اش می باشد ، و کسانی که فاقد آن هستند طبیعتا بسیاری از چیزهای را که دوست دارند داشته باشد از آن محروم می گردند.

وقایع تلخ زندگی:
وقایع تلخ زندگی یا اتفاقات ناگوار و ناراحت کننده دومین عامل ایجاد افسردگی و اختلالات عاطفی و روانی می باشد. از جمله وقایع تلخ زندگی که باعث افسردگی ، وسواس ، تیک های عصبی ، لکنت زبان ، اختلالات جنسی و بسیاری از اختلالات دیگر که در جاهای مختلف این سایت ذکر شده را می توان چنین نام برد: شکست عاطفی ، طلاق ،مورد تجاوز واقع شدن ، تنبیهات شدید ، شکست مالی ، از کار بیکار شدن ، تصادف ، از دست دادن عزیزان ، بیماریهای لاالعاج ، جراحی ، وقایع طبیعی مثل سیل ، زلزله ، طوفان .... و بسیاری از موارد مشابه هر چند ساده و ناچیز که می تواند برای بعضی از افراد ترومای(ضایعه) سنگینی محسوب شود ، که می توان آنها را تحت عنوان
PTSD (post-traumatic stress disorder) نام گذاشت. در این اختلال فرد پس از تجربه یک حادثه دردناک یک اختلال رفتاری و یا روانی را از خود بروز می دهد مثلا پس از یک حادثه خاصی مانند شاهد انفجار بمب بودن دچار لکنت زبان و یا تیک های عصبی و.... می شود.

طرز نگرش و عقاید:
قالبهای فکری و نگرش افراد در کیفیت هیجانات و احساسات و رفتارهای آنها اثر گذار می باشد. افرادی که دارای قالب های فکری سخت و غیر انعطاف می باشند بسیار شکننده هستند . برای مثال کسی که براین اعتقاد است چون برای دوستش کار خاصی را انجام داده او هم حتما باید این کمک او را جبران کند و اگر جبران نکند از او دلگیر می شود به عبارتی خشمگین ، عصبانی ، افسرده و... می شود . در نتیجه وقتی که این فرد با دوستش روبرو می شود با او سلام وعلیک نمی کند. در صورتی که نگرش درست این است که ما چنین تجزیه و تحلیل کنیم : شاید دوستم فرصت نکرده ، شاید هم یادش رفته ، شاید هم او از چیز دیگری دلگیر باشد و یا ... .
بنابراین نگرشها و عقاید ما تعیین کننده کیفیت احساسات ، هیجانات و رفتارهای ماهستند.

ژنتیک:
یکی دیگر از عوامل اختلالات روانی عامل توارث می باشد . یعنی اختلالاتی که ریشه در مسائل ژنتیکی دارند که از والدین به نسل بعد منتقل می شود .
با این حال عامل ژنتیک اگر کاملا محرز نباشد نمی تواند در رفتار و حالات روانی فرد خودش را نشان دهد. مگر آن که فشار عوامل محیطی و شخصیتی زیاد گردد در نتیجه اختلال ژنتیکی مثلا افسردگی ویا وسواس بروز کند.
انتقال دهند های شیمیایی و هرمونی:
یکی دیگر از عوامل اختلالات روانی کارکرد سیستم عصبی و انتقال دهنده های شیمیایی مغز و همچنین عملکرد غدد هرمونی می باشد که کاهش و یا افزایش بعضی از این انتقال دهنده های عصبی و هرمونی باعث نوسانات حالات روحی و روانی فرد می شود .

اختلالات ذکر شده در زیر نمونه ای از اختلالات عاطفی - روانی و جسمانی است که بوسیله هیپنوتیزم درمانی و روان درمانی قابل درمان می باشند .
که مهمترين آنها عبارتند از:
1- افسردگی
9- خجالت
2- پرخاشگری
10- ترس های اجتماعی
3- وسواس
11- تيک های عصبی
4- اضطراب و دلشوره
12- لکنت زبان
5- اختلال حمله هراسی
13- دردهای جسمانی
6- ترس ها و فوبی های مزمن
14- کنترل اشتها
7- اعتياد و وابستگی های مضر روا نی
15- و غیره
8- اختلالات جنسی و انحرافات جنسی
همچنین کاربرد هیپنوتیزم در موارد زیر می باشد :
1- هيپنوتيزم و اعتماد به نفس
2- هيپنوتيزم و تقويت اراده
3- هيپنوتيزم و پيشرفت تحصيلی
4- هيپنوتيزم و عملکرد ورزشی