Rate this post
تیکهای عصبی و هیپنوتیزم درمانی
تعریف تیکهای عصبی:
تیکهای عصبی نوعی پرشهای عضلانی و گاها” گفتاری هستند که فرد بر آن کنترل ندارد، به عبارتی این تیکهای عضلانی و گفتاری به صورت غیر ارادی بوده و باعث ایجاد مشکل برای فرد و همچنین مشکل در روابط اجتماعی می گردد. تیکهای عصبی عضلانی بسیار متنوع هستند اما شایع ترین آنها انقباض در صورت، چشمک زدن، بالا انداختن شانه ها، تیک در شکم، و بسیاری دیگر. تیکهای کلامی به صورت اصوات بی معنی، تف انداختن، و غیره هستند.
تیکهای عضلانی و کلامی حرکات و یا کلماتی هستند غیر ارادی و از این جهت غیر ارادی نامیده می شوند که هیچ فکر و اراده ای برای انجام آنها وجود ندارد.بنابراین اگر در پس حرکات عضلانی و یا گفتاری  یک فکر نهفته باشد، و  اگر در واقع آن فکر یا فشار فکر باعث  شود که فرد حرکاتی را انجام دهد،  دیگر به آن تیک گفته نمی شود، بلکه به آن وسواس فکری و عملی گفته می شود.
علل تیکهای عصبی:
علت  تیکهای عصبی هم می تواند ژنتیک و هم عامل محیطی باشد. زمانی که عامل ژنتیک قوی باشد (هر اختلال و یا هر بیماری) حتی مقدار کمی فشارهای عصبی بیرونی و محیطی کافی است تا تیکهای عصبی خود را بروز دهد. و اگر عامل ژنتیکی تیکهای عصبی ضعیف باشد فشارهای محیطی قوی تری نیاز است تا تیکهای عصبی خود را نشان دهند.
پیآمدهای تیکهای عصبی:
با توجه به شخصیت افراد و شدت تیک پیآمدهای آن نیز متفاوت می باشد.بنابراین افرادی که دارای تیکهای عصبی شدیدتری هستند و همچنین از نظر شخصیتی نیز حساسترند عملکرد اجتماعی آنها تحت تاثیر قرار گرفته و در نتیجه دچار سر خوردگی و گوشه گیری و در نهایت دچار افسردگی می گردند.
درمان تیکهای عصبی با هیپنوتیزم:
برای سهولت درمان، ترکیبی از درمانهای روانشناختی و روان درمانی و رفتار درمانی و دارو درمانی برای درمان تیکهای عصبی پیشنهاد می شود. در صورتی که روشهای درمانی فوق کفایت نکرد به همراه رویکردهای فوق هیپنوتیزم درمانی می تواند بسیار موثر واقع گردد.
تیکهای عصبی
 
تیک های عصبی یک پرش عضلانی و گاهاً گفتاری است که فرد بر آن کنترل ندارد. وقتی این حالت جسمانی ایجاد می شود، یک حالت ناخوشایندی برای فرد و یا اطرافیان ایجاد می شود. تیک را می توان یک حرکت جسمانی غیر ارادی نامید. گاهی اوقات تیک عصبی در فرد چنان شدید است که هر چند وقت یکبار از جا می پرد. برای درمان ابتدا باید ریشه جسمانی آن بررسی شود. در غیر این صورت با روان درمانی و یا هیپنوتیزم درمانی می توان آن را تا حدودی و یا کاملاً برطرف کرد. ریشه تیک های عصبی بیشتر فشارهای روانی می باشد.
مقالات زیر متعلق به افراد و سایت های مختلف دیگر می باشد که به منظور اطلاعات بیشتر برای شما فراهم شده و از لحاظ علمی بودن و یا غیره مسئولیتی متوجه این سایت نیست .
اما اگر به منظور درمان مشکل تان به این سایت مراجعه نموده اید و تا کنون با دیگر روشهای درمانی نتیجه ای نگرفته اید موارد سمت راست سایت را مطالعه نمایید . امیدوارم راهنمای خوبی باشد.
 
 
تیک، انقباض غیرارادی و ناگهانی ماهیچه است. عادت تیک می تواند در رفتارهایی نظیر شانه بالا انداختن، پلک زدن، تنگ کردن چشمها، تکانهای تند سر یا شانه، شکلک در آوردن، تکان دادن سر به طرفین یا پایین آوردن سر و یا چین دادن بینی دیده شود.
این تیکهای حرکتی در دوران کودکی کاملاً معمول هستند. با آماری که انجمن روانپزشکی آمریکا گزارش داده است، پنج الی بیست و چهاردرصد از کودکان دارای نوعی تیک هستند.
تیک در مردها سه برابر بیشتر از زن هاست و تیکهای مزمن بیشتر بین سنین شش تا دوازده سالگی دیده می شود.
تیکهای گذرا
تیکهای حرکتی معمول که اغلب در حدود سه و نیم سالگی شروع می شوند به کودکان کمک می کنند تا انرژی عصبی را آزاد کنند. هفتاد و پنج درصد از کودکان این نوع تیک را در عرض شش ماه پست سر می گذارند.
اگر کودک شما گرفتار تیک شد، بهترین راه ، نادیده گرفتن آن است. به آن توجه نکنید یا به کودکتان برای ترک آن نق نزنید.
شما می توانید برای جلوگیری  از تبدیل شدن این عمل به یک عادت، با تمرین کردن روشهای پیشگیرانه که بعداً در این سلسله مقالات توضیح داده می شود، به کودکانتان کمک کنید ولی تیکهای گذرا نباید در برنامه ی کامل ترک عادت مورد توجه قرار گیرد.
تیکهای مزمن
اگر تیک بیش از دوازده ماه ادامه یابد، تیک مزمن محسوب می شود. تیکهای مزمن پایدار هستند و معمولاً انقباض ماهیچه در آنها بیش از حد و بسیار شدید است. این تیکها مشخصاً به صورت حمله های دوره ای صورت می گیرند و غالباً شدت آنها ماه به ماه، روز به روز یا حتی ساعت به ساعت تغییر می کند. در حقیقت رفتار تیکی ممکن است برای هفته ها یا ماهها کاملاً محو شود اما دوباره ظاهر گردد. تیکهای مزمن می توانند و باید با برنامه ای که در این سلسله مقالات شرح داده می شود، متوقف شوند.
علتها
زمانی اعتقاد بر این بود که تیکها علامت بیرونی احساسات سرکوب شده و تعارضات و کشمکشهای درونی اند. امروزه در بسیاری از نقاط جهان آن را ترکیبی از عوامل محیطی و زیستی می دانند.
تاریخچه ی خانوادگی در مورد تیکها نشان می دهد که تقریباً در یک سوم همه ی موارد محققان بر این باورند که مسئله ، پایه ی ژنتیکی دارد یا در برخی حالات ممکن است این عادت از طریق تقلید به دست آید. همچنین مشخص شده است که رفتارهای تیکی در زمان فشارهای عصبی افزایش می یابد که این امر به «تیک عصبی» منجر می شود.
پیشگیری عادت
اگر در خانواده ی شما سابقه ای از رفتارهای تیکی دیده می شود، راههایی وجود دارد که شما  می توانید احتمال رشد تیک مزمن در کودکتان را کاهش دهید. اگر کودک شما از تیکها رنج می برد، اطلاعات ذیل می تواند برای کاهش تکرار و شدت این عادت مورد استفاده قرار گیرد.
کاهش فشار روحی
به لحاظ این که رفتارهای تیکی غالباً با فشار روحی تشدید می شوند، عناصری را در زندگی کودکتان جستجو کنید که ممکن است منشأ ناراحتی یا نگرانی او گردند. آیا آنان تلاش می کنند که از تکالیف مدرسه و درسها عقب نمانند؟ آیا انتظارات ورزشی آنان بالاست؟ آیا مشکلات زناشویی شما باعث پریشانی آنها می شود؟
برای کاهش تنش های احتمالی کودکان، تا آن جایی که ممکن است برای ایجاد آرامش و اطمینان و حذف موقعیتهای فشارزا بکوشید و با آنان رئوف و مهربان باشید. تعداد تیک اغلب با کاهش فشار روحی، تقلیل می یابد.