Rate this post

تعریف تیکهای عصبی:

تیکهای عصبی نوعی پرشهای عضلانی و گاها” گفتاری هستند که فرد بر آن کنترل ندارد، به عبارتی این تیکهای عضلانی و گفتاری به صورت غیر ارادی بوده و باعث ایجاد مشکل برای فرد و همچنین مشکل در روابط اجتماعی می گردد. تیکهای عصبی عضلانی بسیار متنوع هستند اما شایع ترین آنها انقباض در صورت، چشمک زدن، بالا انداختن شانه ها، تیک در شکم، و بسیاری دیگر. تیکهای کلامی به صورت اصوات بی معنی، تف انداختن، و غیره هستند.
تیکهای عضلانی و کلامی حرکات و یا کلماتی هستند غیر ارادی و از این جهت غیر ارادی نامیده می شوند که هیچ فکر و اراده ای برای انجام آنها وجود ندارد.بنابراین اگر در پس حرکات عضلانی و یا گفتاری  یک فکر نهفته باشد، و  اگر در واقع آن فکر یا فشار فکر باعث  شود که فرد حرکاتی را انجام دهد،  دیگر به آن تیک گفته نمی شود، بلکه به آن وسواس فکری و عملی گفته می شود.

علل تیکهای عصبی:

علت  تیکهای عصبی هم می تواند ژنتیک و هم عامل محیطی باشد. زمانی که عامل ژنتیک قوی باشد (هر اختلال و یا هر بیماری) حتی مقدار کمی فشارهای عصبی بیرونی و محیطی کافی است تا تیکهای عصبی خود را بروز دهد. و اگر عامل ژنتیکی تیکهای عصبی ضعیف باشد فشارهای محیطی قوی تری نیاز است تا تیکهای عصبی خود را نشان دهند.

پیآمدهای تیکهای عصبی:

با توجه به شخصیت افراد و شدت تیک پیآمدهای آن نیز متفاوت می باشد.بنابراین افرادی که دارای تیکهای عصبی شدیدتری هستند و همچنین از نظر شخصیتی نیز حساسترند عملکرد اجتماعی آنها تحت تاثیر قرار گرفته و در نتیجه دچار سر خوردگی و گوشه گیری و در نهایت دچار افسردگی می گردند.

درمان تیکهای عصبی با هیپنوتیزم:

برای سهولت درمان، ترکیبی از درمانهای روانشناختی و روان درمانی و رفتار درمانی و دارو درمانی برای درمان تیکهای عصبی پیشنهاد می شود. در صورتی که روشهای درمانی فوق کفایت نکرد به همراه رویکردهای فوق هیپنوتیزم درمانی می تواند بسیار موثر واقع گردد.
 
تیکهای عصبی