یکی از انواع گرایش های جنسی همجنس خواهی یا همان همجنس گرایی است بدین معنی که مجموعهای از تمایلهای جنسی، عاطفی یا عاشقانه به افراد همجنس است که نسبتاً پایدار و مداوم باشند. بنابراین به افرادی که به جنس خودشان تمایل دارند همجنس خواه گفته می شود.
علل همجنس خواهی
ممکن است در جامعه ما صحبت کردن در مورد علل همجنس خواهی کار دشواری باشد اما بررسی این مسائل میتواند کمک زیادی به شناخت دنیای پیرامون ما بکند. همانطور که اشاره کردیم همجنسگرا به فردی می گویند که از نظر گرایشات جنسی به جنس موافق تمایل دارند با این حال همجنس خواهی جزو گرایش های طبیعی در انسان ها محسوب می شود.
گرایش جنسی به تمایلات فرد برای ایجاد ارتباط جنسی با طرف مقابل گفته می شود که همجنس خواهان به جنس موافق تمایل نشان می دهند. از علت های آن می توان به این موارد اشاره کرد:
- عوامل زیستشناسی
- عوامل محیطی
- خودکشی
- پس زدن هویت همجنسگرایانه
- سیالیت گرایش جنسی
- ازدواج با جنس مخالف
آیا همجنس خواهی یک اختلال روانی است؟
برای توضیح این مطلب باید بگوییم که نظریههای متفاوتی مبنی بر اینکه همجنسگرایی اختلال روانی است، وجود دارد. برای مثال در گذشته مردم و همچنین جوامع مختلف هم جنس گرایی را جرم می دانستند و برای آن مجازات سنگینی در نظر میگرفتند ولی در حال حاضر با توسعه علم پزشکی و روان پزشکی، همجنس خواهی به عنوان نمونه ای از درمان اختلالات جنسی مطرح میشود.
با تمام این گفته ها در حال حاضر یکسری از پزشکان و روانشناسان آن را اختلال روانی می دانند و دسته ای دیگر معتقد هستند که همجنس خواهی اختلال روانی نیست. برای مثال زیگموند فروید باور داشت که همجنسگرایی ناشی از رشد و مسائل خانوادگی است. او نگاه سختگیرانه ای به این موضوع نداشت و معتقد بود که آن نوعی بیماری نیست. همچنین هوکر (Evelyn Hooker) روانشناس آمریکایی در سال 1950 با تحقیق و مقایسه روانشناختی روی 30 مرد همجنسگرا و 30 مرد دگرجنسگرا به این نتیجه رسیده بود که افرادی با گرایش به همجنس هیچگونه اختلال روانی ندارد. در حالی ممکن است این موضوع با نظریه های دیگر در تناقض باشد.
درمان همجنس خواهی
تا اینجای مطلب دانستیم که همجنس خواهی نوعی اختلال و یاه حتی انحراف جنسی تلقی می شود که برای درمان آن میتوانید راههای زیر را امتحان کنید:
- از یک متخصص روانشناس یا روان پزشک کمک بگیرید.
- در وهله اول باید بدانید که گرایش به همجنس جدای از عدم پذیرش جامعه و خانواده، نوعی رفتار است که میتوان آن را تغییر داد.
- زنان میتوانند به خصوصیت های ویژه خود مثل عشق ورزیدن یا مادر بودن فکر کنند.
- مردان می توانند به ویژگی خاص خود مانند وظیفه پدری، همسری و مسئولیت پذیری را در ذهن خود مرور کنند.
- مرور و بازیابی گذشته و اتفاقاتی که ممکن است در این رفتار دخیل باشند.
- برای زندگی خود هدف داشته باشید و ناامید نباشید.
- کنترل بیشتری روی رفتارهایی که ناخواسته بروز میدهند داشته باشید.
انواع روش های درمانی که می توانند برای همجنس خواهی مفید باشند شامل روش های درمانی روانپزشکی، رفتار درمانی و شناخت درمانی می باشد. ولی موثرترین درمان برای حل این مشکل هیپنوتیزم درمانی یا هیپنوتراپی است.
با استفاده از این روش می توان به ناهشیار آن دسته از افراد دسترسی پیدا کرد و تمایلات همجنس خواهانه را از آن خارج کرد و تمایل به جنس مخالف را جایگزین آن کرد. البته توجه داشته باشید این درمان در مواقعی پاسخگو است که علت همجنس بازی فرد اختلالات هورمونی و مشکلات فیزیولوژیک نباشد.
پیامدهای همجنس خواهی
مقوله همجنس خواهی مبحثی اجتماعی و فرهنگی است، اما برای افرادی که در این گروه قرار میگیرند پیامدهایی به همراه دارد که ما در این قسمت به چند نمونه از آنها اشاره خواهیم کرد:
- ممکن است اینگونه افراد از سمت خانواده طرد شده که همین عامل میتواند دلیلی برای افسردگی یا حتی خودکشی چنین افراد باشد.
- ممکن است آنها از اجتماع طرد شوند.
- با توجه به عدم پذیرش جامعه نمیتوانند به شغل مورد علاقه خود دسترسی پیدا کنند.
- امکان بی خانمانی و یا اعتیاد آنها به دلیل طرد شدن از خانواده وجود دارد.
- از دست دادن عزت نفس و اعتماد به نفس به خاطر عدم دریافت حمایت عاطفی و اجتماعی.
علت های تمایل نوجوانان به همجنس خود چیست؟
در حال حاضر می توان یکی از معضلات جامعه را تمایل نوجوانان به همجنس خودشان دانست. نوجوانان در این سن شروع به شناخت و کشف تمایلات جنسی و عاطفی خود میکنند. نوجوانان برای کشف هویت جنسی و عاطفی خود به طور ناخودآگاه مایل هستند که هر چیزی را میبینند و از آن لذت میبرند به مرحله اجرا در آورند. همچنین در حال حاضر در شبکههای اجتماعی چنین دوستیهایی یعنی ارتباط با همجنس عادی تلقی میشود، نوجوان نیز در صدد است تا این نوع ارتباط را تجربه کند. بنابراین یکی از دلایل تمایل نوجوانان به همجنس خود و همجنس خواهی میتواند به دست آوردن استقلال، حضور در جامعه و جدا شدن از خانواده باشد.
همجنس خواهی از دید زیست شناسی
نظریات علمی مختلفی برای همجنس خواهی ارائه شده است. این نظریات برهم کنش عوامل ژنتیکی، محیط ابتدایی رحم در زمان جنینی، و ساختار مغز را در شکل گیری گرایش جنسی دخیل می دانند و منجر می شوند که ممکن است در نهایت یک انسان دگرجنس گرا، همجنس گرا، یا دوجنس گرا باشد. مطالعات همجنس خواهی هم بر روی بانوان و هم برای آقایان انجام شده است و همچنان نیز در این زمینه تحقیقات ادامه دارد.
مطالب مرتبط:
برخی از نمونه های همجنس خواهی
در برخی از این خوابگاهها به ویژه خوابگاههای دختران بداخلاقیهایی نظیر همجنس بازی و برهنه شدن دختران در محوطه خوابگاه به وفور مشاهده شده است تا جائی که متخلفین در برخی طبقات این خوابگاهها محدودیت ورود سایر دانشجویان را اعمال کرده و به دانشجویان دیگر اجازه ورود به این مناطق ممنوعه را نمی دهند. همچنین برخی مسئولین خوابگاه ها و ماموران خدماتی و نظافتی هم جرات ورود به این طبقات را ندارند زیرا با بدترین توهین ها و تهدیدها مواجه می شوند.
علاوه بر این در برخی از خوابگاهها بویژه خوابگاههای دانشگاههای تهران ترویج قومیت گرایی، شیطان پرستی و بهائیت به وضوح دیده شده به طوری که در یکی از دانشگاههای صنعتی تهران ترویج بی خدایی رواج یافته است
از نظر قانون جمهوری اسلامی لواطی که به وسیله 4 شاهد عادل و یا در نتیجه 4 بار اقرار مرتکبین به زنا اثبات شود ، مجازات اعدام را برای مرتکب این جنایت زمینه ساز می گردد . ماده ١٢٩ قانون مجازات اسلامی نیز همجنسگرایی زنان را جرم محسوب کرده و مجازات آن را ١٠٠ ضربه تازیانه مقرر کرده است. هرگاه مساحقه (همجنس گرایی زنان) ٣ بار تکرار شود، در مرتبه چهارم «حد» آن اعدام است
همجنس خواهی از نظر دین اسلام
اساسا خداوند در قرآن میفرماید: کسانى که براى اقناع غریزه جنسى خود راهی غیر از ازدواج طلب کنند, تجاوزگرند(مؤمنون:۷)
مرحوم علامه محمدتقی جعفری (ره) درجواب فیلسوف شهیر اروپایی برتراند راسل که پرسیده بود چرا اسلام این قدر به ازدواج بها داده و برایش قانون وضع کرده است، نوشت: «با ازدواج میخواهد انسان به وجود آید، مساله تولد انسان مطرح است.» ارضای غریزه جنسی و تامین نیازهای فیزیولوژیک انسان از آثار مثبت ازدواج است؛ ولی میتوان فلسفه و حقیقت ازدواج از نظر اسلام را در سه امر جست و جو کرد: تکمیل، تسکین و تولید
یامبر اکرم(ص) فرمود: «بوی بهشت به مشام کسی که مورد هم جنس گرایی واقع می شود، نخواهد رسید». این رابطه از نظر شرعی کاملا مردود است و هرگز نباید انجام گیرد کما اینکه امام صادق علیه السلام در بیان فلسفه حرمت لواط می فرماید: اگر آمیزش با پسران حلال بود، مردان از زنان بی نیاز می شدند و این موجب قطع نسل بشر می شد و مفاسد زیاد اخلاقی و اجتماعی به بار می آورد. نظر پزشکی نیز ثابت شده که رابطه مرد با مرد و همجنس با همجنس یک رابطه پرخطر است. هیچ پزشکی چنین رابطه ای را توصیه نمی کند و مسلما هیچ نظریه مبنی بر سالم بودن و بی ضرر بودن این رابطه ارائه نگردیده،.
معمولاً عوامل همجنس بازی را میتوان چنین برشمرد:
1 – روابط غلط خانوادگی که در نتیجه آن، پسر با پدر و دختر با مادر انطباق نمییابد و الگوی رفتاری مناسب کسب نمیکند.
2 – تجارب غلط هم جنس خواهی در اثر برخورد با دوستان ناباب.
3 – احساس بی ارزشی و سرخوردگی در تلاش برای ایجاد رابطه مشروع با جنس مخالف.
4 – محدودیتهای محیطی (مثلاً محل خواب پسرها از یکدیگر جدا نیست و یا اهل خانواده مجبورند با هم در یک محل و در یک اتاق زندگی کنند).
5 – ضعف مبانی مذهبی و اعتقادی