تعریف بیش فعالی جنسی (sexual over-activity):
برای اینکه بتوانیم تعریف درستی از بیش فعالی جنسی داشته باشیم اول باید تعریفی از تمایلات جنسی طبیعی داشته باشیم. فعالیت جنسی را می توان طبیعی نامید که: 1- فرد بتواند بر تمایلات یا فعالیت جنسی خود کنترل داشته باشد. 2- بتواند محرومیت جنسی را تحمل کند. 3- در صورت مهیا بودن شرایط برای ارتباط جنسی بدون رضایت شریک خود اقدام به ارتباط جنسی نکند. 4- در صورت مهیا نبودن شرایط جسمانی و روانی شریک جنسی خود بر خود کنترل داشته باشد. 5- در نهایت از نظر تمایلات جنسی و فعالیت جنسی بتواند خود را با شریک جنسی خود هماهنگ سازد.
با توجه به موارد ذکر شده فوق بیش فعالی جنسی را می توان اینگونه تعریف کرد: تمایلات و فعالیتهای جنسی را که خارج از کنترل فرد و به طور وسواس گونه بوده و فرد گاها” علی رغم خسته شدن از عمل خود آن را ادامه می دهد. اگر چه به نظر می رسد که بیش فعالی جنسی بیشتر مختص مردان است، اما به اعتقاد من این اختلال ممکن است که در زنان حتی بیشتر از مردان باشد اما بدلایلی بیش فعالی جنسی کمتر به زنان نسبت داده می شود .
علل بیش فعالی جنسی:
همچون بی میلی و یا سرد مزاجی جنسی، بیش فعالی جنسی نیز ریشه روانی دارد. و یکی از این عوامل محرومیت جنسی و در نتیجه خیال پردازی های زیاد و دوم عدم ارضای روانی علی رغم ارضای جسمانی می باشد و در نهایت عامل افسردگی و همچنین وسواس جنسی از مهمترین علل بیش فعالی جنسی می باشند. بیش فعالی غدد جنسی نیز از علل پزشکی این اختلال است. اگر چه کارکرد غدد جنسی نیز تحت تاثیر عوامل روانی می باشند که آن را سایکوسوماتیک (psycho-somatic) یا روان-تنی می نامند .
پیآمدهای بیش فعالی جنسی:
فردی که دارای اختلال بیش فعالی جنسی است طبیعتا” همیشه احساس نارضایتی از همسرش دارد و از آنجایی که تحت تاثیر فشار جسمانی و روانی می باشد احتمال اینکه اقدام به ایجاد ارتباط خارج از محدوده خانواده انجام دهد زیاد می شود و نتیجتا” عواقب آن اختلال در روابط خانوادگی، مشکلات شغلی.. خواهد بود.
بیش فعالی جنسی و هیپنوتیزم درمانی:
علاوه بر روشهای درمانی رایج مانند مشاوره روانشناسی، روان درمانی و همچنین دارو درمانی، هیپنوتیزم درمانی (هیپنوتراپی) میتواند برای درمان این اختلال مورد استفاده قرار بگیرد. البته روان درمانی و هیپنوتیزم درمانی در صورتی که بدرستی بکار گرفته شوند میتوانند موثر ترین روش در درمان این اختلال باشد. موارد درمان شده در این زمینه بسیارند.
اختلالات جنسی و انحرافات جنسی و هیپنوتیزم درمانی:
تعریف اختلالات جنسی:
اختلالات جنسی را می توان به نوعی یک ناتوانی جنسی در مقاربت جنسی موفق با شریک جنسی خود تعریف نمود. که از نظر کیفی یک اختلال با اختلال جنسی دیگر متفاوت است. برای مثال فردی که دارای زود انزالی جنسی است ممکن است قادر به مقاربت جنسی باشد. اما در به رضایت رساندن شریک جنسی خود ناتوان باشد. ولی کسی که به هر دلیلی در هنگام مقاربت در نعوظ جنسی (مردان) ناتوان است این ناتوانی جنسی با ناتوانی در به اوج لذت جنسی رساندن شریک جنسی خود بسیار متفاوت می باشد. انواع اختلالات جنسی عبارتند از: ناتوانی در نعوظ (erection disability) ، اختلالات انزال، مانند زود انزالی، دیر انزالی، بی میلی جنسی، سرد مزاجی جنسی، درد جنسی (واژینیسم)، فوبی جنسی و یا ترس جنسی (ترس از مقاربت که بیشتر مخصوص خانم ها می باشد) و …. .
مطالب مرتبط:
تعریف انحراف جنسی:
انحراف جنسی یک اختلال جنسی است که تمایلات جنسی فرد خارج از چارچوب رابطه جنسی طبیعی باشد. برای مثال تمایلات جنسی همجنس خواهانه (به جز افرادی که دارای نقص جسمانی می باشند)، خود ارضایی، مازوخیسم جنسی یا خود آزاری جنسی، سادیسم جنسی یا دیگر آزاری جنسی، فتیشیزم یا شئ پرستی جنسی (لذت جنسی از پای جنس مخالف و اشیا مرتبط)، حیوان خواهی یا زوفیلیا، کودک آزاری یا پدوفیلیا، مبدل پوشی یا ترنسوتیزم، خود نمایی جنسی یا اگزیبیشنیزم، چشم چرانی یا تماشاگری جنسی یا وویریسم اسکوپوفیلیا و … .
علل اختلالات و انحرافات جنسی:
بطور کلی علت همه اختلالات و انحرافات جنسی در صورتی که مشکل جسمانی و پزشکی خاصی وجود نداشته باشد بر میگردد به عوامل روانی و تجربیات تلخ و یا شیرین گذشته فرد. بطور کلی یکی از عوامل مهم اختلالات و حتی انحرافات جنسی عامل افسردگی است (این اظهار نظر با توجه به تجربیات بالینی بسیار زیادی است که تا کنون با افراد مختلفی از این دسته بدست آمده است). به اعتقاد من همانطور که در بخش افسردگی گفته شد افسردگی یک پریشانی روانی است که می تواند هم در رفتار و افکار و احساسات فرد آشکار باشد و یا می تواند بصورت پنهان وجود داشته باشد (مثلا چرا یک فردی که کاملا سرحال و با نشاط است ناگهان میبینیم یکروز بعد خود کشی کرده). بنابراین بسیاری از مشکلات و اختلالات رفتاری و ذهنی در ذهن عامه مردم و حتی شاید بسیاری از متخصصین علوم رفتاری و روانشناسی که آنرا افسردگی نمی دانند اما در واقع علامتی از افسردگی باشد که فرد آن را دارا می باشد. برای مثال فردی که دچار افسردگی است این افسردگی حالات بی حوصلگی، بی حالی، لذت نبردن از زندگی و … و همچنین بی میلی و یا مشکلات جنسی (که فرد آنرا افسردگی نمیداند) را بهمراه دارد. دومین عامل اختلالات و انحرافات جنسی بر می گردد به تجربیات دوران گذشته.تجربیات دوران گذشته در سرنوشت فرد بسیار اثر گذار است. چند مثال برای تفهیم مطلب. پسر بچه چهار ساله ای که در کف اتاق دراز کشیده ناگهان پاهای خواهر خود و ناخن های لاک زده او را می بیند و برایش جذاب و زیبا بنظر می رسد و آن را می بوسد و یا لیس می زند. این پسر بچه چهار ساله در سن سی سالگی با مشکل فتیشیزم و یا پا پرستی که برایش مشکلات زیادی در ارتباط با جنس مخالف فراهم نموده برای درمان مراجعه می کند که علایمی از افسردگی را نیز بهمراه داشت. مردی با همسر خود دچار اختلافات خانوادگی و نزاع می شود. و پس از مدتی مجددا با هم آشتی می کنند. اما پس از آن بطور کلی تمایل جنسی خود را به همسرش از دست می دهد. جالب اینکه پس از مدتی با خانمی آشنا میشود و با او ازدواج می کند بدون هیچگونه مشکلی. اما پس از مدتی مجددا بعد از یک مشاجره و نزاع توان جنسی خود را از دست می دهد. و بسیاری از موارد مشابه دیگر:
پیآمدهای اختلالات و انحرافات جنسی:
پیامدهای این اختلالات با توجه به مسایل فرهنگی و شخصیتی و یا به عبارتی از فرهنگی به فرهنگ دیگر و از شخصی به شخص دیگر متفاوت می باشد. بطور کلی پیآمدهای اختلالات و انحرافات جنسی باعث افسردگی و حالات روانی مرتبط با آن ، روابط اجتماعی مختل، فرو پاشی کانون گرم خانواده، و مشکلات کاری ویا آینده ای گنگ و تاریک برای آن فرد می گردد. برای مثال فردی که دارای تمایلات همجنس خواهانه است ممکن است درفرهنگی دچار افسردگی گردد اما درفرهنگ دیگری دچار چنین اختلال عاطفی نگردد. و همینطور در موارد دیگر.
درمان اختلالات و انحرافات جنسی با هیپنوتیزم درمانی(هیپنوتراپی):
تمامی اختلالاتی که منشاء روانی دارند بوسیله هیپنوتیزم یا هیپنوتراپی و مشاوره روانشناسی و روان درمانی قابل درمان میباشند. همچنین همه اختلالات و انحرافات جنسی همچون ناتوانی جنسی، زود انزالی، دیر انزالی و عدم انزال، بی میلی و سرد مزاجی جنسی ،عدم ارگاسم، ترس یا فوبی جنسی، واژنیسم یا درد جنسی، همچنین انحرافات جنسی مانند تمایلات همجنس گرایانه، وسواس جنسی، فتیشیزم جنسی، مازوخیسم جنسی، سادیسم جنسی، و غیره که منشاء روانی دارند نیز قابل درمان هستند.
مطالب دیگران
درمان بیش فعالی جنسی:
درمان بیش فعالی جنسی شامل روان درمانی، رفتار درمانی و دارو درمانی و هیپنوتیزم درمانی است. بستگی به شرایط، باید در مورد نوع درمان بیمار تصمیم گرفت. در روان درمانی و رفتار درمانی طول می کشد تا اثرات درمان مشخص شوند. اگر بیمار کاندید این دو نوع درمان است بهتر است توام با دارودرمانی باشد، چون دارودرمانی اثراتش زود ظاهر شده و تا حدودی بیمار را از مشکلات رهایی می دهد و می تواند درمان خود را دنبال کند.
گاهی لازم است این بیماران بستری و درمان شوند تا از خطرات این بیماری کاسته و بیمار تحت کنترل باشد. برای دارو درمانی انواع داروهای زیاد و موثر وجود دارند که می توان برای بیمار تجویز کرد. برای اطلاعات بیشتر با دکتر داوود نجفی توانا تماس بگیرید.